Glasbena predstava za otroke in pohod na Veliko Brdo – 4. september 2024

V sredo, 4. septembra 2024, so učenci Osnovne šole Jelšane preživeli poseben dan, ki je bil poln kulturnih in športnih aktivnosti. Dogodek je združil vse učence šole, ki so dan preživeli na različne načine glede na svojo starost.

Glasbena predstava za učence od 1. do 3. razreda

Mlajši učenci, od 1. do 3. razreda, so se ob 8. uri zbrali v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici, kjer so si ogledali izjemno “Glasbena Predstava za Otroke”. Avtorica predstave je Iva Š. Slosar, za glasbeno spremljavo pa je poskrbel Andraž Babšek. Predstava o Zlatorogu je otroke popeljala v čarobni svet. Učenci so z velikim zanimanjem spremljali dogajanje na odru in uživali v prijetnih melodijah, ki so jih popeljale v svet domišljije. Po predstavi, pa so opravili še pohod po Ilirski Bistrici.

Pohod na Veliko Brdo za učence od 4. do 9. razreda

Medtem ko so mlajši učenci uživali v glasbeni predstavi, so se starejši učenci, od 4. do 9. razreda, odpravili na dolg pohod do Velikega Brda. Pot je bila polna naravnih lepot in izzivov, ki so jih učenci premagovali z vztrajnostjo in timskim duhom. Pohod je bil zasnovan kot priložnost za krepitev telesne pripravljenosti in za spoznavanje lokalne naravne dediščine.

Dan, ki je bil zasnovan kot kombinacija kulture in gibanja, je učencem ponudil nepozabno izkušnjo. Mlajši učenci so se navduševali nad glasbeno predstavo, ki jih je popeljala v svet slovenske folklore, starejši pa so krepili svojo telesno pripravljenost in medsebojne odnose med pohodom. Vsi skupaj so preživeli čudovit dan, poln novih spoznanj in doživetij.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 3)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost